Hoi! Ik ben Cisca den Boer

Je kunt bij mij terecht als je minder stress en meer plezier wilt in je leven. Ik gebruik hiervoor de kracht van oude universele wijsheden waaronder bewegende meditatie uit het oude China met de naam Chi Neng Qigong, mindset coaching en Qi.  

En ja, dat is een hele mond vol, maar als je het Meditatie in Beweging noemt, is het ook helemaal goed ;-).

Door regelmatig te bewegen blijf je een leven lang fit. Je zit lekkerder in je vel en houdt met gemak alle ballen in de lucht.  

Je kan me kennen van

  • mijn enthousiaste en inspirerende boek 'In 10 stappen lekker in je vel'
  • een artikel in het AD over 'Hoe mijn hoofd tot rust kwam' 
  • social media, zoals InstagramLinkedIn, Facebook en mijn YouTube kanaal
  • mijn (andere) website over mijn lessen Chillicious.nl 
  • een interview met mij en mijn collega's in het Qi Magazine
  • of misschien hebben we elkaar wel ergens op een workshop of in ons mooie Gorinchem ontmoet. 

Waar het bij Chillicious over gaat

Wil je je graag vitaal voelen? Of simpelweg een moment van rust voor jezelf? Door deel te nemen aan Chi Neng Qigong, een soort  Chinese yoga, vergroot je jouw energie, positiviteit en vitaliteit, terwijl je stress vermindert. Door tot rust te komen, herstel je. De bewegingen werken diep door op je meridianen en organen. Dit werkt preventief voor je hele gezondheid.  

Chi Neng Qigong is een holistisch concept voor een sprankelend leven waarin je fysiek, mentaal en emotioneel welzijn centraal staan. Het helpt je moeiteloos mee te bewegen terwijl je in balans blijft, en draagt bij aan een levensstijl die jouw unieke persoonlijkheid weerspiegelt. Al bij de eerste keer meedoen, merk je direct de positieve effecten.

Dr. Pang Ming (1940), een gerenommeerde Chinese arts, creëerde na een grondige studie van zowel de Oosterse als Westerse geneeskunde, diverse filosofieën en 'martial arts' deze vorm van Qigong. Als een van de jongste en meest briljante artsen ooit in beide geneeskundes, ontwikkelde hij een vorm die aansluit bij onze moderne samenleving. Vanaf ongeveer 1981 zorgde hij ervoor dat deze voorheen geheime leer toegankelijk werd voor het grote publiek.


Hoewel oorspronkelijk ontworpen voor mensen die ziek waren, bleek het zo succesvol dat ook gezonde mensen het graag wilden beoefenen. Alle oefeningen zijn gericht op heling en welzijn. In China wordt het daarom ook medische Qigong genoemd. 

Mijn verhaal... 

Hoi,

Ik ben Cisca

Minder stress en meer plezier! Dat wens ik iedereen. Na een burn-out in 2010 gooi ik het roer om en geef sinds 2013 Chillicious Chi Neng Qigonglessen en (bedrijfs)workshops. De fascinerende zoektocht naar de wisselwerking tussen lichaam en geest start tijdens mijn pubertijd in de jaren 80 van de vorige eeuw. Waar ik toen eerst jarenlang kennis verzamelde, gaat het nu veel meer over bewustzijn, mindset en universele wijsheid. Uiteindelijk hebben we zoveel meer invloed op onszelf dan eerst gedacht. Dat biedt perspectief! 

Hoezo zou je niet goed genoeg zijn? 

Als er iets is wat ik onnodig pijnlijk vind, is het onzekerheid en daarbij angst, schaamte en schuldgevoel . Het zijn herkenbare thema’s voor iedereen met in de kern de vraag of je wel goed genoeg bent. Je Zijn is altijd goed genoeg. Het zou verboden moeten worden dat mensen bewust gekleineerd worden en zonder respect en liefde worden behandeld. De schade hierdoor leidt tot schade aan de samenleving. Mijn missie is mensen te ondersteunen naar liefdevol zelfvertrouwen en daarmee de balans in lichaam en geest te herstellen. Mensen in balans zorgen voor een samenleving in balans.

Vallen en opstaan 

Met vallen en opstaan zorg ik ervoor nooit meer in de afgrond van een burn-out te belanden. Die ellende wens ik niemand toe. Het vraagt mij om alertheid en een gezonde discipline. Voor mij werkt Chi Neng Qigong supergoed. Elke dag een grote of kleine oefening zorgt dat ik de feedback van mijn lichaam herken en dat ik in balans blijf. Dat lukt niet altijd even goed maar gemiddeld genomen werkt het keigoed. In mijn enthousiasme neem ik regelmatig teveel hooi op mijn vork en doe veel te veel. Dat gaat even goed, maar dan begint mijn lichaam, te protesteren. Eerst met een opgejaagd gevoel en later met een fikse hoofdpijn. Ga ik nog langer over mijn grenzen dan word ik ziek. En dat is het me niet waard. Dus kan het zijn dat ik soms alles uit mijn handen laat vallen en kies voor mezelf en mijn gezondheid. In de hoop dat goed voorbeeld, goed doet volgen ;-).   

Geen gezweef 

En verder ben ik heel nuchter, enthousiast, betrokken, integer, heb ik een hekel aan spiritueel ‘gezweef’ en een groot gevoel voor humor, ben ik heel trouw aan mijn vrienden, kom ik uit een niet zo heel warm nest, ben ik een harde werker en een doorzetter, heb ik snel een vol hoofd, hou ik van gezelligheid, voel ik sfeer haarfijn aan, reis ik graag door Spanje, Samos of Egypte, ben ik na een glaasje wijn al aangeschoten, hou ik van lachen, dansen, wandelen op het strand, heb ik een groot hart, eet ik het liefst biologisch, drink ik veel water en ben ik dol op verse kokos

Ik voel me levendiger en sterker dan ooit!

Ik heb een achtergrond als maatschappijhistoricus, communicatieadviseur, Qigong-trainer & coach en ben ook echtgenote en moeder. Ik sta klaar voor mijn kinderen en weet dat wat ik ze ook vertel, ze voornamelijk gedrag kopiëren. Ik bied ze bij voorkeur de beste versie van mezelf, ook al gaat dat wel eens mis. Mijn kinderen zijn inmiddels bijna allemaal volwassen en uitgegroeid tot mooie, sociale, fijne mensen.  

Mijn passie ligt bij gezondheid, beweging en ontspanning. Fysiek en mentaal voel ik me beter dan ooit. Vage klachten die overgebleven zijn van een whiplash, na drie keer bekkeninstabiliteit en een burn-out zijn zo goed als verdwenen. Ik voel me beter, vrolijker, krachtiger en heb veel meer energie.

Sinds 2013 geef ik Chi Neng Qigonglessen en vind dat superleuk om te doen. De eerste 20 jaar ben je hierin sowieso beginner dus ook ik blijf leren en ontwikkelen, samen met de deelnemers.

Heb je zin om het een keer zelf te ervaren, geef je dan op voor (online) proeflessen. Of spreek af voor (privé-)lessen, trainingen, workshops, healing of coaching via het contactformulier. Meer informatie vind je bij Chillicious.

Lijkt me leuk je te ont-moeten!

Vraag hier jouw live online proeflessen aan 

Doe twee weken (online) mee met de live Chi Neng Qigong-lessen via Zoom. Je hebt dan ook meteen -tijdelijk- 24/7 toegang tot de online academie met aanvullende informatie en video's. 

Ervaar de transformerende kracht en ga opgefrist verder

Ontdek het geheim van meer rust en kracht 

>