Bewuste Focus: Hoe Jouw Aandacht de Wereld Vormgeeft #4

Wat je aandacht geeft, groeit. Dat is een natuurwet. Voor je het weet, zit je aandacht weer bij zaken die je zeker niet wil laten groeien. Want waar is jouw focus nu? Hou ´em in de gaten 😊.

Sta even stil bij waar jouw focus meestal op gericht is. Is het positief of negatief? Dat gaat groeien en ontwikkelen. Wanneer ik het vraag kies je ongetwijfeld voor positief. Maar als niemand ‘kijkt’ is het bij de meesten negatief. Begrijpelijk hoor. Dit kennen we allemaal.

Wist je dat er inmiddels ook wetenschappelijk bewijs bestaat voor de kracht en invloed van onze gedachten? Daarmee kun je dus veel bereiken. Als je maar de goede kant op fantaseert. Zoals Loesje van de posters ooit zei: “Je zorgen maken is de verkeerde kant op fantaseren.”

Ik vraag me wel eens af of het mogelijk is dat de constante stroom aan (negatieve) nieuwsberichten soms zoveel aandacht krijgt, dat de wereld om ons heen zo’n chaos is en onnodig zwaar lijkt? Ik hoop van niet!

Irritaties, zorgen, angst en verdriet blokkeren jouw levensenergie, jouw Qi. Zo lang je onbewust bent hiervan, kun je het niet veranderen. Vaak schiet onze aandacht alle kanten op. De doelen zijn vaak tegengesteld en onze mind raakt versnipperd. Dit kost veel energie. Alles mag er zijn en we kunnen andere keuzes maken.

Richt je liever op een vredige staat van Zijn, jouw kalme middelpunt. Hier mogen emoties er zijn, zonder dat ze jou overnemen. Je kunt verdrietig zijn zonder te verzanden in verdriet, boos zijn zonder in woede te ontvlammen. Blijf gewoon in dat serene midden. Ooit nam ik een video op waarin ik het Kalme Midden uitlegde. 

We leven in een reflectief universum. Wat en hoe we waarnemen komt voort uit ons referentiekader, ons perspectief. We zijn als het ware de projector van de film van ons leven. Als er iets in die film niet bevalt, een vlek, ga je het niet wegpoetsen op het scherm, maar pas je jouw innerlijke lens, jouw projector aan.

Jouw geest is verantwoordelijk voor de beelden die je ziet. Wanneer de lens helder is, zie je de wereld in al haar pracht. Don’t fix the screen. Laten we ons richten op een leven vol liefde, plezier, verbinding en harmonie, want het maakt het zoveel mooier!

Het kost echt bakken energie om kritiek te spuien. Stap vooral uit het oordelen, over anderen én jezelf. Door aanwezig te zijn in het huidige moment blijft je energie veel meer op peil. Laat het verleden achter je en omarm het heden. Dan krijgt ook de toekomst de ruimte om zich te ontvouwen vanuit jouw liefdevolle, kalme staat van Zijn. Wees aanwezig in het hier en nu, altijd.

Laten we samen de wereld een beetje mooier maken door onze aandacht te richten op wat we echt willen. Voor jou, als je streeft naar persoonlijke, spirituele groei en harmonie, kan Qigong een prachtige bijdrage leveren aan jouw reis.

Door regelmatige beoefening breng je niet alleen jezelf in balans, maar draag je ook bij aan de harmonie in de wereld. De oefeningen dagen je uit om je te concentreren en zorgen dat alles wat niet in harmonie is, naar boven komt. Je gaat steeds beter om met diep verborgen emoties.

Een krachtige oefening die volledige aandacht vraagt, is ‘staan als een boom’ (ook bekend als de 3 Centers Merge). Het vergt inzet en concentratie. Jouw gedachten zullen proberen je af te leiden, maar dat is oké. Zolang jij het bewust kan waarnemen, val je er niet mee samen. Het effect is magisch. Je legt er een stevig fundament mee voor jezelf en versterkt je basis. Zowel fysiek als mentaal en emotioneel.

Deze oefening hielp mij om mijn eigen onrust, ongenoegen en irritatie bloot te leggen. Ik zag in dat ik die gevoelens op anderen projecteerde door ongeduldig te zijn of kortaf te reageren. De bewustwording van mijn innerlijke onrust was de eerste stap naar verandering.

Het vraagt bewust-zijn voordat je iets kunt veranderen. De oorzaak zat in mij en was niet buiten mij. Deze verandering was niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de mensen om me heen een verademing.

Wil je ook verandering in jouw leven of focus, zowel fysiek als mentaal? Kom gerust eens meedoen met mijn Chillicious Qigong. Afstand is geen belemmering, want je kunt ook online deelnemen.

Samen streven we naar meer balans, vrede en harmonie, zowel binnenin je als om je heen. Jij bezit de kracht om jouw wereld een beetje mooier te maken, en ik ben er om je te ondersteunen. Op www.chillicious.nl staat alle informatie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>